Op de website staat het volgende le lezen:

In 1991 is het Archief Visvliet opgericht door Henk Offeringa, met als doel het verwerven en behouden van materialen van en over Visvliet en het behoud van het culturele erfgoed van Visvliet. Dorpsgeschiedenis is heel belangrijk voor dorpen en hun inwoners.

Op Heirweg 38 te Visvliet vindt u de Oudheidkamer. Het pand is gerestaureerd en ingericht zoals het vroeger was, met bedsteden en een kelder waarin de weckpotten nog staan.
Van de mensen en bedrijven die in Visvliet waren zijn nog vele dingen bewaard gebleven en te zien in de Oudheidkamer.  In de Oudheidkamer is het Archief Visvliet ondergebracht.
Vele mappen kunt u er inzien met foto’s en krantenknipsels van verenigingen en personen. De geboorte-, trouw- en rouwmappen van de Visvlieters zijn bijzonder en zeker een bezoek waard. Alles wordt regelmatig aangevuld met wat de inwoners en oud inwoners brengen.

 

Helaas is inschrijven voor dit onderdeel niet meer mogelijk. We hebben het maximale aantal van 10 personen bereikt. Bedankt voor je interesse!

Time Schedule